Arkitektforeningen Sydjylland holdt tirsdag sin årlige nytårskur. Den foregik i Bryggeriet Fuglsangs nyrenoverede lokaler i Haderslev, hvor de fremmødte hørte om det store klimatilpasnings- og byudviklingsprojekt, Haderslev Kommune og Provas arbejder på.

Blandt de fremmødte til årets nytårskur i Arkitektforeningen var arkitekter fra hele Sydjylland fra både kommuner, rådgivningsvirksomheder og tegnestuer.

Aftenens program startede med en rundvisning i Bryggeriet S. C. Fuglsangs nyrenoverede lokaler. Det gamle malteri blev sidste år ombygget til kontor, kantine og udstillingslokale – en opgave, der blev udført af Tegnestuen Mejeriet, der er hjemmehørende i Haderslev og Kolding. Arkitekt Mikkel Martinusen fra Mejeriet viste rundt og kunne fortælle de spørgelystne arkitekter om hver en detalje i ombygningen.

Dernæst fortalte projektleder ved Haderslev Kommune, Søren Kistorp, om det store klimatilpasnings- og byudviklingsprojekt på Jomfrustien, som Haderslev Kommune og Provas samarbejder om i øjeblikket.

”Jeg ved, at det inspirerer vores medlemmer meget, når der sker noget i regionen, da de ofte kan anvende det i deres eget arbejde hvad enten de er ansatte i kommuner, rådgivningsvirksomheder eller tegnestuer”, siger bestyrelsesmedlem i Arkitektforeningen Sydjylland, Christian Hylgaard, der til daglig er ansat som klimakonsulent i Provas.

”Der er i disse år flere byudviklingsprojekter uden for de store centre som København, Aarhus, Aalborg og Odense, hvilket er meget inspirerende, og jeg tror, at medlemmerne er ekstra interesserede i klimatilpasningen omkring Jomfrustien, da det i fremtiden bliver en stor og fast del af planlægningen af byers fremtid”, siger Christian Hylgaard.

Projektleder Søren Kistorp ser aftenen som en enestående mulighed for at komme længere ud med projektet og ikke mindst indsamle idéer og inspiration.

”Udover at vi med projektet på Jomfrustien skal løse nogle helt konkrete klimaudfordringer og binde Haderslev Havn og bymidten sammen, skal vi også skabe en positiv omtale af byen, kommunen og Provas. Det betyder rigtig meget, at arkitekter i regionen er interesserede i at høre om projektet, for på den måde får branchen kendskab til området allerede inden vi har skudt arkitektkonkurrencen i gang”, siger Søren Kistorp.

Næste store begivenhed i projektet er to workshops, hvor alle interesserede kan være med til at udvikle den vision for Jomfrustien, der skal danne grundlag for arkitektkonkurrencen. Det bliver den 24. februar og 3. marts på VUC i Haderslev, og omkring 80 borgere har allerede tilkendegivet deres interesse for at deltage i arbejdet. Interesserede kan læse mere på jomfrustien-haderslev.dk.

Foto:
Mikkel Martinusen fra Tegnestuen Mejeriet A/S viser rundt i de nyrenoverede lokale på Bryggeriet Fuglsang, hvor det gamle malteri sidste år blev ombygget til kontor, kantine og udstillingslokale.