Mens vi venter på visionerne, arkitektkonkurrence og masterplan inviterer vi alle interesserede til at fostre og udvikle midlertidige aktiviteter, der kan medvirke til at illustrere fremtidens aktiviteter i området omkring Jomfrustien.

Midlertidige aktiviteter kan være alt fra et arrangement af et par timers varighed til et anlæg, som bruges i flere år. Det kan være en byfest, en legeplads, en kunstudstilling, et udekøkken, en bænk, nye rum til eksisterende foreninger o.s.v. Kort sagt alt, som er med til at transformere området og skabe nyt byliv, før et nyt byområde bliver etableret.

Midlertidige aktiviteter skabes sammen med borgerne. Vi har ikke en færdig plan, men vi vil gerne sætte rammerne og teste forskellige faciliteter og aktiviteter i byrummene omkring Jomfrustien.

Vi starter med at lave en kunst- og kulturweekend.

  • Vi vil indtage kommunens nyindkøbte bygninger på Jomfrustien 28 -30 og skabe en fusion mellem kunstudstilling/kunstskabelse/udekøkken/musik m.m.
  • Vi vil lave et kulturmøde mellem forskellige kunstarter, der skal munde ud i en kunstmesse med præsentation af lokale kunstnere, semikunstnere, studerende, de ældste skoleklasser m.fl. suppleret med madboder, musik, installationer og workshops eller lignende.
  • Vi vil skabe et midlertidigt miljø for kreative sjæle og dem der følger og investerer.
  • Vi vil vise områdets potentialer med lancering af nye byrum og mødesteder.

Men vi kan ikke gennemføre det alene. Derfor spørger vi interesserede borgere om hjælp. Er der hjælp nok at hente, gennemfører vi arrangementet sammen med jer.

Vi inviterer til et møde om arrangementet den 31. marts 2016 klokken 16 på Jomfrustien.

Er du interesseret i at deltage, kan du tilmelde dig til Jørn Mejer på jmha@haderslev.dk. Vi har er en stram tidsplan, men vi vil gerne afprøve mulighederne i sommeren 2016.

Vi har et lille budget til det basale som for eksempel el, vand, materialer, PR m.m., og vi håber, at vi sammen kan lave et godt program og en sjov kaffebar, madbod eller lignende – så der bliver lidt til ganen også.

Vil du lege med?

Skriv til jmha@haderslev.dk med navn, adresse, tlf. nr. m.m. – så vender vi tilbage til dig.

Arrangementet har tidligere været annonceret til at foregå i april, men det kunne ikke lade sig gøre. Derfor bliver det i stedet afholdt i starten af sommeren.