For godt et år siden satte Haderslev Byråd gang i projektet på Jomfrustien. Nu kaster projektet den første investering af sig. Haderslev Byråd kunne tirsdag aften godkende et projekt, der betyder, at biografen Kosmorama i løbet af det næste år bygger ny, flot biograf på Jomfrustien.

Billede: Tegnestuen Mejeriet

I 2017 skyder en ny, flot Kosmorama op på Jomfrustien i Haderslev. Placeringen bliver på den grund, Haderslev Kommune købte i 2015, hvor der tidligere lå maskinforretning på Jomfrustien 28-34. Haderslev Kommune stiller 2000 af de i alt 8400 m2 af grunden til rådighed for biografen som et kulturelt tilskud.

”Det er en fantastisk nyhed for kulturlivet i Haderslev, at vi får en biograf, der fortsat ligger i midtbyen og ikke mindst for projektet på Jomfrustien, at vi allerede kan se, at det giver investeringer. Det er ideelt med en biograf på Jomfrustien, da den også skaber liv i området om aftenen, og så er Kosmoramas flotte projekt med til at udvikle Jomfrustien i den retning, vi gerne vil”, siger borgmester H. P. Geil.

Mulighed for mere for Kosmorama

Kosmorama på Torvet i Haderslev har op imod 100.000 besøgende om året, hvilket de har svært ved at håndtere i de nuværende lokaler.

”Vi får med det nye projekt en større kapacitet og dermed mulighed for et bredere og større repertoire. Vi kommer til at vise film på de mest moderne vilkår og i den bedste kvalitet, hvilket er afgørende for, at vi kan fastholde publikum og udvikle os”, siger Torben Jølnæs, der ejer Kosmorama.

Hvis alt går efter planen, regner han med, at den nye biograf på Jomfrustien kan tages i brug til efterårssæsonen 2017.

”Vi ser frem til at tage imod publikum i nye rammer i en biograf, der følger med tiden og bidrager til byens udvikling”, siger Torben Jølnæs.

Tegnestuen Mejeriet har udarbejdet et forslag til projektet, som ses på Mejeriets hjemmeside.