For godt et år siden satte Haderslev Byråd gang i et stort byudviklingsprojekt i området omkring Jomfrustien. Nu er den første konkrete plan sendt til politisk behandling. Mandag behandler Udvalget for Plan og Miljø det lokalplanforslag, der kan gøre det muligt at bygge en ny biograf på Jomfrustien.

Kun en uge efter arkitektkonkurrencen for Jomfrustien er offentliggjort, skal Udvalget for Plan og Miljø behandle den første plan, der kan bane vejen for udvikling af området. Et lokalplanforslag for en lille del af den grund, hvor der tidligere lå maskinforretning på Jomfrustien, kan i slutningen af juni sendes i offentlig høring, hvis Udvalget for Plan og Miljø sender den videre til Økonomiudvalget og byrådet, som skal godkende forslaget.

”Området er begyndt at røre på sig, efter vi i byrådet besluttede at sætte gang i en udvikling og rigtig mange har fokus på og idéer til, hvordan vi kan få noget godt ud af de kvaliteter, der findes i byen. Den udvikling skal vi gribe og bane vejen for, og derfor er det afgørende, at vi ret hurtigt får skabt det nødvendige grundlag for, at investeringerne bliver i området og i kommunen”, siger borgmester H. P. Geil.

Planen bærer naturligvis præg af, at alt i området ikke er kendt endnu, men den tager højde for forskellige forhold som det historiske, trafik, parkering, arkitektur, klimatilpasning og meget mere. For eksempel ligger det i lokalplanforslaget, at den nye biograf skal være med til at lukke hullet mellem facaderne i husrækken langs Jomfrustien og dermed fremhæve gadens forløb, hvilket bliver en forbedring af området.

”Nu skal vi behandle planen i udvalget, og der vil vi tage højde for, at planerne passer sammen med de ting, vi i øvrigt vil i området, men når det kommer til stykket, så passer det her projekt på mange måder som fod i hose med den retning, vi gerne vil have, at området udvikler sig i med aktiviteter og liv i området”, siger Benny Bonde, der er formand for Udvalget for Plan og Miljø.

Forslaget findes på haderslev.dk.